donderdag 13 september 2012

10 budget beautytips

Vandaag wil ik jullie een aantal budget beautytips geven. Beauty is natuurlijk heel leuk om mee bezig te zijn, maar als je wat krap bij kas zit, zijn wat tips om geld  te besparen natuurlijk reuzehandig:


1. Koop alleen wat je nodig hebt.
Laat je in de winkel niet verleiden door al het moois wat je daar ziet. Ook een aanbieding die er heel mooi uitziet, maar die je eigenlijk niet nodig hebt, is geld verspillen. De kans bestaat dat je het niet eens gaat gebruiken.

2. Maak eerst je voorraad op.
Kijk eerst eens in je eigen voorraadkast wat je nog hebt liggen. Misschien staat er in de folder een hele mooie aanbieding voor shampoo die je graag zou willen proberen, maar in je kast staan er nog 3 flessen ongeopend en ongebruikt. Maak dus eerst je voorraad op voordat je nieuwe koopt. Anders blijft je voorraad ongemerkt groeien en dat komt de kwaliteit van de producten ook niet ten goede.

3. Wees zuinig op je spullen.
Als je mooie en goede spullen gebruikt, wil je er natuurlijk ook zolang mogelijk van genieten. Gebruik het dan ook met mate. Vaak geldt de regel: "less is more". Dit geld voor make-up, maar ook voor geurtjes en shampoo bijvoorbeeld.

4. Ga voor voordelige winkels.
In bijna elk dorp of stad zijn wel voordeelshops of op=op winkels te vinden. Deze winkels verkopen tegen aanzienlijk lagere prijzen dan duurdere drogisterijen. Vaak vind je hier niet alle varianten van alle merken, maar voor standaardproducten als shampoo, deo's of tandpasta kun je hier goed terecht. ook de Action heeft goede producten voor lage prijzen.

5. Maak gebruik van 'dupes'.
Dit zijn goedkopere varianten van dure merken. Heb je iets moois gezien bij een duur merk als MAC of Chanel? Grote kans dat een goedkoper merk een zelfde soort heeft gekopieerd. Vaak zal de kwaliteit van het goedkopere merk iets minder zijn, maar voor een veel lagere prijs mag dat ook wel. Soms hoor je trouwens ook wel dat een 'dupe' beter is dan zijn 'originele' broertje!

6. Wees tevreden met wat je hebt.
Natuurlijk word je hebberig van al het moois dat in de winkel verkrijgbaar is. En als je een uitgebreide make-up stash op internet voorbij ziet komen zou je er haast jaloers van worden. Maar wees eens eerlijk...zou je dat allemaal ook gebruiken? Hoeveel van de spullen die je hebt, gebruik je ook werkelijk? Vaak grijp je toch terug naar dezelfde producten en kleurtjes, omdat dat nu eenmaal makkelijker en sneller werkt. En dan zou je voor een feestje net wat extra uit kunnen pakken, maar daar heb je niet zo veel voor nodig.

7. Wees geduldig.
Als je op blogs nieuwe dingen voorbij ziet komen, zou je dat natuurlijk direct willen kopen en gebruiken. Maar als je even geduld hebt, komt er vanzelf wel een voordeelactie waardoor je veel goedkoper uit bent. 

8. Gebruik testers of proefmonsters.
Bij bepaalde producten is het erg belangrijk dat je het voor de aankoop eerst test. Dit is zeker het geval bij foundation, maar ook bij oogschaduw of lipstick. Is het niet te licht of te donker? Is de ondertoon (geel of roze) wel goed? Vaak staan er wel testers in het schap, maak daar dus gebruik van!

9. Maak op een andere manier gebruik van je miskoop.
Heb je och per ongeluk een product gekocht dat toch niet zo goed bij je past, dan is dat nog niet zo erg. Probeer dat product dan op een andere manier toch te gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Een te donkere foundation kun je gebruiken om te shapen. Gebruik het vooral aan de zijkanten van je gezicht en onder je jukbeenderen
  • Een te lichte foundation kun je gebruiken om te highlighten, door het vooral in het midden van je gezicht te gebruiken.
  • Je kunt foundation ook mengen om zo de goede kleur te krijgen of mengen met je dagcremen.
  • Is je dagcreme te vet? Gebruik het dan op andere delen  van je lichaam die wel wat extra vocht kunnen gebruiken. 
  • Oogschaduw kun je ook mengen of vervagen met een lichtere kleur.
  • Bij een te donkere lipstick kun je er een lippenbalsem onder doen, zodat je een sheer effect krijgt. Is ook nog eens goed voor je lippen!

10. Stel een budget voor jezelf in.
Houd voor jezelf een budget voor ogen van wat je per maand mag/kan uitgeven en houd je daar ook aan! Zo wordt je bewust van wat je uitgeeft en dat helpt om je uitgaven onder controle te houden. Maak ook niet direct de eerste week alles op, maar probeer het te spreiden. Zo voorkom je dat je budget al op is, terwijl de week erna net die gave Limited Edition uitkomt die je móet hebben.


Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips, zodat je wel kunt genieten van je beautyproducten, maar toch je uitgaven in de hand houdt.

4 opmerkingen:

 1. Hele handige tips.. zeker door alle leuke dingen die je ziet, slippen er toch vaak miskopen door of dingen die je eigenlijk net niet nodig hebt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award.
  Linkje voor meer info erover: http://live-life-and-dream.blogspot.nl/2012/09/liebster-award.html#more

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...